fredag 25 mars 2016

Jag firar inte ägg, harar eller laxen

Påsk.

Jag kan ju inte påstå att påsk någonsin varit min favorithögtid under året. Som många av er vet är jag en vinterälskare och påsken är ju något av ett firande av vårens ankomst. Och för mig är vårens ankomst synonymt med vinterns död. Därför tycker jag inte om att fira våren.

Micke firar ju inte högtider, varken jul, påsk, födelsedagar eller något sådant. Och just den här året och den här högtiden känner jag mig väldigt inspirerad av honom. Jag har liksom ingen som helst lust att göra mig till för något jag inte känner betyder något för mig eller något som inte gör mig glad.

Den enda påsken jag vill fira är i så fall den kristna påsken, att jag vill minnas vad Jesus gjorde, levde och dog för. Det tänker jag att jag vill minnas hela året, inte bara de här fem påskdagarna, och så tänker jag också att jag inte behöver så mycket yttre attiraljer för att minnas detta, utan jag kan minnas det i mitt hjärta, minnas genom tankarna jag tänker. Jag behöver inte ägg, godis och harar för att minnas Jesus. Snarare tar det ju fokus ifrån honom? 

Jultiden tycker jag är en mysig tid och jag vill pynta och göra fint hemma för att det ger mig glädje och skapar mysig stämning. Men om jag inte vill påskpynta eller fira påsk så kan man väl få låta bli? (Utan att tycka att ni som pyntar och donar gör fel, men man ska ju göra det man själv får mest ro i hjärtat av tänker jag. Jag firar jul men känner inget behov av att fira påsk. Andra kanske är precis tvärtom?)

Jag jobbar rätt mycket denna påsk och det kan på sätt och vis vara skönt tycker jag, då slipper jag lite av hetsen och stressen (får ju stressa på ett helt annat sätt på jobbet förståss...). Idag är jag ledig och tycker bara det är skönt att få vila ut. Långfredagen och jag firar inte, går inte i kyrkan men är ensam hemma i stillhet och bara är. Skönt.
Tack Jesus för att du gav mig livet och ger mig frisk luft att andas. 

Så nej, jag firar inte ägg.
Nej, jag firar inte lax och sill.
Nej, jag firar inte påskägg och ett frosseri i godis.
Nej, jag firar inte alkohol, nubbar, snaps eller vin.
Nej, jag firar inte påskkärringar eller påskharar.
Nej, jag firar inte påskris eller fjädrar.
Nej, jag firar inte presenter eller stora middagar med släkt och familj.


Jag gör det jag känner att jag behöver just nu.
Andas. In och ut.
Amen.

Okej, lite kan jag göra mig till. Detta räcker för mig < 3

Kärlek! /ia

Inga kommentarer: