lördag 12 mars 2016

Perenner vs. Mt Toubkal

Som jag skrev så har det varit fina vinterdagar i både Norge och uppe i Orsa den senaste veckan för mig. Nu är jag tillbaka hemma och det är några dagar av rätt intensivt jobbande som väntar, man kan ju inte glida runt jämt utan måste ju arbeta lite för brödfödan också. :)

Än en gång måste jag bara säga att jag älskar vintern alltså. Det är så mycket roligt man kan göra då och jag och Micke kanske är mer som barn än ett par som snart ska bli 30, men det gör mig/oss ingenting. Vi älskar att leka och ha roligt och jag tycker det är fint att man kan ha leken och barnet i sig kvar fastän man räknas som vuxen. Allt behöver inte vara vuxet och gravallvarligt hela tiden, och man måste inte alltid ta ansvar för allt och alla och känna att hela världen vilar på ens axlar. Ibland tror jag det är väldigt nyttigt för oss vuxna människor som ska ha ansvar för sitt eget, och ibland andras, liv att bara släppa loss och till exempel rulla runt i meterdjup snö eller vad det nu är man gillar att göra.

I Hemsedal var det massa med snö och vi stormtrivdes (Förutom när jag fastna ute i skogen i djupsnön och försökte trampa runt och komma loss med snö upp till armhålorna. Då höll jag på att börja grina av den där snön som aldrig ville släppa loss mig.)


Jag var ju som sagt med min familj i Orsa och åkte skidor och min storasyster Anna har väl alltid varit lite mer av storasyster-typen medan jag kanske är mer klassiskt småsyskon, (på tal om att ta ansvar och vuxenliv och sånt). En liten komisk och talande grej om just detta var en eftermiddag när jag och syrran satt vid köksbordet och bläddrade i varsitt tidningsmagasin: Syrran mummlar hummande 'åh, perenner är ju så fina' angående den trädgårdstidning hon tittar i medan jag visar upp 'åhh, hit skulle jag vilja resa och gå upp på det här berget' där jag sitter och läser min tidning om olika äventyrs/expeditionsresor. Ganska talande för våra olika personligheter och vad vi drömmer om här i livet.

Häpp, häpp, syskonroller och vuxenliv skulle man ju kunna filosofera om i evigheter men nu måste jag ge mig iväg till Friskis och bygga lite rumpmuskler innan det är dags att ta vuxenansvar och gå till jobbet. 
Puss på er!

Kärlek! /ia

Inga kommentarer: