onsdag 21 oktober 2015

Det är en nåd att få sån kärlek och ett brott att låta den gå

Det är en lyx att ha kärleksproblem - det innebär att du själv får välja vem du ska vara med, vem du ska gifta dig med, vem du ska älska. 
Det är en lyx med saker som går sönder, telefoner, bilar och hus som måste renoveras - det betyder att du äger någonting.
Det är en lyx att ha huvudvärk efter en lång dag på jobbet - det betyder att du har ett arbete att gå till och en lön att hämta ut varje månad. 
Det är en lyx att irritera sig på sina föräldrar, gnabbas med sina syskon, bli trött på sina otacksamma barn - det betyder att du har en familj.
Det är en lyx att vänta tre månader på en operationstid - det innebär att du bor i ett land där sjukvård faktiskt finns tillgänglig och är öppen för alla. 
Det är en lyx att oroa sig över några extrakilon på magen - det betyder att du har tillräckligt med mat att äta.
Det är en lyx att fundera på vilka kläder du ska sätta på dig - det innebär att du har olika plagg att välja emellan.
Det är en lyx att bråka med din partner om vart nästa semesterresa ska gå  - det innebär att ni har förmånen att kunna resa och se världen.


JAG ska iallafall försöka tänka till en extra gång nästa gång jag gnäller över en sån här sak, för sätter man det i perspektiv så har vi det många andra människor världen över bara drömmer om.


Några av patienterna vi tagit hand om här:
Kärlek! /ia

Inga kommentarer: