tisdag 3 maj 2016

3 maj; känslor hos mig i samband med Gud

Hej vänner.
Visst är det härligt nu när det kommit lite värme och det faktiskt känns som riktig vår med maj och allt:) Njuter utav det även om dagen mest gått i ett med jobb och annat.

Men, hursom, dagens tankar om Gud.
Jag tänker att Gud ofta missförstås. Eller att det han skapar i människan feltolkas av människor som inte tror på honom. Tyvärr tror jag det finns en bild av att en tro på Gud leder till att man blir o-fri, har tråkigt, blir trångsynt, är mesig, får en massa krav på sig som inte går att leva upp till, regler att följa och så vidare.
Jag upplever att när jag kommer nära det äkta Gud har att ge så upplever jag framförallt glädje, frid, lättnad, kärlek, värme, sprallighet, äventyrslust, inspiration, pepp, lugn, framtidstro.... bland annat. En massa bra saker alltså!
Självklart är inte ett liv med Gud alltid enkelt, precis som ett liv utan Gud inte är det, och ibland kan det vara något man behöver kämpa lite extra med ibland just för att man har en tro.
Men i grund och botten så är tron på Gud en stor positiv grundsten i mitt liv, ja hela berget som jag gör mitt bygge på.

Kärlek! /ia

Inga kommentarer: