lördag 21 april 2012

good vibrations


jag skulle vilja tipsa lite. boktipsa. tre böcker, som förutom bibeln, betytt mycket för mig. som inspirerat mig. som hjälpt mig till att få de ståndpunkter jag har idag i vissa frågor. böcker som tänt en brinnande eld i mig.som fått mig att inse vissa saker. böcker som förändrat mitt synsätt på hur jag vill leva mitt liv.

ett hjärta större än världen - magnus malm
efterföljelse - dietrich bonhoeffer
den oemotståndliga revolutionen - shane claiborne

alla tre har vissa gemensamma nämnare. alla tre handlar om att följa jesus, och inte bara beundra honom på avstånd. vad innebär det? vad innebär det när tron verkligen får påverka livet, hela livet, hela min livsvärld, på riktigt? alla tre handlar om tron som något mer än en privatsak, tron som förändrar världen. alla tre får mig att inse att tro och livsstil, tro och politik, tro och värderingar, att allt detta hänger ihop.



så om ni vill bli peppade, läs dem! vill ni förstå mig bättre, varför jag tänker som jag tänker, tror som jag tror, brinner för det jag brinner för, läs dem!
kärlek! /ia.


3 kommentarer:

Arvid sa...

Att det finns människor inom frikyrkan som inte vågar ge sin fattigdom till känna kan jag helt och hållet hålla med om att det kan stämma.
Sen att många föds in i en medelklass som har det gott ställt stämmer ju också!

Anonym sa...

Din blogg peppar också!

Natha sa...

Bra boktips! Det gillar vi.