lördag 4 juni 2016

Blodomloppet

Förra årets lopp så gick det ju visserligen bra på det sättet att jag klarade mitt uppsatta mål, att springa den där milen under timmen. MEN jag begick misstaget att springa lite för fort (för min egen kondition) i början så jag blev ju så himla trött så himla fort. Redan efter tre-fyra kilometer så var jag ganska slut och hela loppet blev mest som en mental kamp för att kämpa mi i mål utan att säcka ihop totalt.

I år hade jag visserligen också som mål att springa under timmen och gärna snabbare än förra året men framförallt var målet att få en bättre känsla än föra året. Att det inte skulle vara en plåga från start till mål utan att jag skulle öppna i ett lite lugnare tempo så jag kände att jag orkade lite mer, för att kanske ev. kunna öka lite på slutet om jag hade kraft kvar. Träningen innan nu i vår har gått hyffsat bra och jag var peppad innan loppet men samtidigt lite skraj för att det skulle bli lika tokjobbigt som förra året. Självklart ska det vara jobbigt när man tränar om man vill att det ska ge någonting, men samtidigt måste det ju vara roligt också om man ska få motivationen till att fortsätta.

Hursom, jag sprang och det gick bra. Framförallt är jag nöjd och stolt över att jag höll mig till min taktik och startade lite lugnare än förra året, men att jag kunde hålla ett mer jämt tempo under hela rundan och faktiskt känna att det kändes okej att springa även fast det såklart var jobbigt. Men inte så jobbigt så at det var en plåga från första kilometrarna.
Jag höll ett ganska jämt tempo under hela loppet och i mål så hade det tagit mig 55 min pick att ta mig runt 10km banan. Det snabbaste jag sprungit en mil på någonsin och ca 1,5 min bättre än förra året. Är nöjd såklart, har väl aldrig känt mig som någon sån där naturlig löpare så det är mycket kämpa när jag är ute och springer, så då är det ju såklart roligt när det ge lite resultat.


Det var min blodomlopps-sammanfattning det. Bra, om inte annat, att bland få utvärdera sina träningsresultat inför sig själv i alla fall, så man ser om det går framåt.
Solig fin kväll i måndags så picknicken efteråt blev extra trevlig :)

Kärlek! /ia

Inga kommentarer: