måndag 27 juli 2015

Bonussemestern

Min riktiga semester tog ju slut för två veckor sedan men då jag tog åt mig några extra nätter första veckan jag jobbade fick jag i gengäld ledigt de dagar jag skulle jobba förra veckan, så det blev alltså en hel veckas sammanhängande ledighet, nästan som en bonussemestervecka alltså:) Man tackar!

Och då M. fortfarande hade semester också så passade det ju extra bra och vi beslöt oss för att åka på en liten roadtripp i södra Sverige för att hälsa på Mickes syskon, något vi inte hann med under den 'ordinarie' semestern.

I måndags, direkt efter mitt nattjobb, (hu!) packade vi bilen och drog till Göteborg, M. körde så jag fick iallafall någon timmes slummer i bilen. I Göteborg var vi i två dagar där vi bland annat gick på Liseberg en dag, var lite på stan, klättrade klättervägg och faktiskt fick njuta lite av solen lite grann ibland.

Sedan drog vi oss upp längs Västkusten till Ljungskile där M.s syster och hennes sambo nyss köpt hus som det var första gången vi hälsade på i. Supermysigt, gammalt, men fräscht renoverat hus ute på landet. Och till min stora förtjusning så hade de skaffat kattunge för ett tag sen, Tessla den supersöta! Kattgalen som jag är :)
Efter ett par trevliga dagar hos dem med bland annat lite Kite-surfning (inte för mig, blåste alldeles för mycket), hundpromenader, filmkväll etc. så åkte vi sedan vidare mot Linköping. Där bor Mickes bror, sambo samt deras 1-åriga son Henry. Även de har flyttat till nytt hus sedan vi var där sitt så det var en riktig hus-spanings-semester vi var ute på. Kul att få se hur folk bor tycker jag och R & A har ett helt nybyggt hus som var superfräscht och mysigt med.
Vädret var väl inte riktigt på vår sida dessa dagar så vi hängde mest hemma, men det var kul det med. Blir aldrig tråkigt med en vild ett-åring i huset :)

Igår drog vi oss hemåt igen, M. började jobba idag och jag börjar imorgon. Idag har jag ägnat mig åt uppackningsfix samt allt som ska bli klart inför Afrikaresan, det är ju mycket med olika vaccinationer, intyg och såvidare som ska fixas.

En bild på Veronica och Freds hund Loke. En sån fining!:)

Lite fler bilder från semestern kanske kommer senare.

Så nu vet ni vad förra veckans bloggfrånvaro beror på. Mycket bloggfrånvaro från min sida har det varit faktiskt, men jag kommer självklart försöka blogga när jag är på Madagaskar och även nu innan, så ni får följa med i uppladdningen lite :)


Kärlek!/ia

Inga kommentarer: