söndag 29 mars 2009

ja vill fan fortsätta va en struts hela livet.. de gör inte lika ont att ha huvudet i sanden som att försöka ta tag i saker.
förtränga är kanske bättre...

nu ska ja dra täcket över huvut. (hels drömlöst)
imorn är en ny dag och jag ska hålla mig till de ja gör mest och bäst: plugga, träna & jobba.
Ibland får ja för mig att jag är nån sorts okrossbar superwomen och bara jag vill ha nått tillräckligt mycket så ser ja till att få det. Det är en illusion. För ja bestämmer inte över andra. igår blev ja nedtagen på jorden, eller nertryckt i skorna om ni så vill. Inte så roligt, men ack så nyttigt…

Nu veckans stolta: Ja är storartat imponerad av mig själv och måste berätta om min bedrift. Ja sa nej. Helt fantastiskt. Ja är expert på att tacka ja till att ta på mig saker och ting som ja egentligen inte vill men gör de för att andra inte ska bli sura eller nått. (känns syndromet igen?) men i onsdags när Rolf ringde och frågade om ja ville döma fotboll på söndag sa ja: nej, ja vill inte. Inga dumma ursäkter, bara som de var. Duktig flicka kanske börjar bli lite äldre och smartare och lär sig vad jag mår bra och dåligt av och att man faktiskt får säga nej.

Idag var ja i kyrkan (ska visst till utgång och övernattning i stan för att ja ska ta mig dit, fy och skam på mig, ska försöka få in rutinen på kyrksöndagar igen. Men är man ledig och de fint väder vill man ju helst vara ute och åka bräda eller nått). En sak som fastnade i min då mycket trötta (dumt med klockomställning just inatt!) hönshjärna var detta bibelord från ordspråksboken: ”Människans hjärta tänker ut en väg, men Herren är den som styr hennes steg”.
Tycker de var ett bra ord, just att man kan ha så mycket viljor och planer men sen blir de inte alltid som man tänkt. Men ja tror ju fullt och fast på en Gud som leder och hjälper, så tillslut hamnar man nog rätt här i livet, även om de kan vara lite självförvållade diken och omvägar på vägen…
För övrigt raggade ja två referenspersoner till min Betel-ansökan (hela Sthlmsplanerna kommer som sagt en annan gång) så nu är allt klart. Ska bara skickas in i veckan. Och ja får inte fega ur!!

Ska försöka ha en lite ”ta tag i ditt liv veckor” framöver. Det innebär bla. länge uppskjutet optikerbesök som förhoppningsvis inte resulterar med ekonimiuttunnande glasögonköp, men risken finns ju…
Tänkte också försöka sluta strutsa mig och dra upp huvudet ur sanden…






(alldeles självtaget kort, fint av mig va? : )



Önskar alla en bra vecka, och så håller vi alla våra tummar för sol. Okej?
/Ia








onsdag 25 mars 2009



Bön:
”Gud,
Öppna våra ögon
Och hjälp oss att se på varandra med din kärlek.
Amen”


Igår smet ja från mina studier och åkt längdskidor istället. Det var skönt att få visa upp sitt bleka tryne för den varma strålande solen. (med ett lager svart på en kvart förståss : ) ). Fast själva åkningen gick dåligt, var så trött i musklerna så ja orkade inte ta i nånting, och tanten (mamma) åkte ifrån mig utan problem. Det får ev. bli lite träningsvila imorn. (då ja för övrigt ska jobba 2 ggr, dan innan tenta, men men de brukar ordna sig, hoppas ja…)

Det verkar gå nån göra slut epidemi, och ja blir allt mer skeptiskt till det där förhållande grejen… hur ska man nånsinn kunna få nått att hålla och hur ska man kunna älska varann år in och år ut? Det är en gåta för mig. För de verkar ju som att det är svårt. Speciellt tråkigt tycker ja de är när man hör om alla småbarnsföräldrar som separerar... Skickar en tanke till S o S, blev lite chockad faktiskt…
Men ja kanske blir klokare och får svar när ja blir äldre, på hur det där med kärlek egentligen fungerar. Kommer mig just att tänka på en Kent låt ”du frågar mig vad kärlek är, men jag vet inget om det där, bara sånt man kan mäta kan jag förstå…”


Och förresten, tänkte ja skulle ge ett löfte. Så ja verkligen måste göra det.
2011 ska ja åka tjejvasan. Och det ska bli inledningen på min vasaloppskarriär. För en gång i livet ska ja åka de där himla vasaloppet, bara för att leva upp till familjetraditionerna, är ju den enda som inte åkt så ja har inget val känns de som.
Och då måste ja ju börja lite lätt och sen trappa upp, så då får de bli tjejvasan först. och eftersom ja misstänker att de inte finns så himla mycket snö att träna på i Bromma eller Sthlm (som de starkt lutar åt, mer om de en annan gång kanske) så ska ja gå in för skidåkningen ordentligt säsongen efter det, alltså 2011.
Hoppas ja slipper äta upp dom har löfterna.

Puss och hej! /Ia


måndag 23 mars 2009

23 mars



Efter bion i lördags (män som hatar kvinnor) vill jag ha muskler som Lisbeth Salander/Noomi Rapace. Fast då kan ja ju behöva ligga i. och ta lite tillägg av anabola steroider eller nått…


/ Ia.


fredag 20 mars 2009

20 mars

Jag lovade ju att kommentera obduktionen, så då får ja väl hålla vad ja lovat.
Om ja säger såhär, även om det var rätt lärorikt så känner ja inget större behov av att göra om det, tror de räcker med en obduktion här i livet. och när min dag kommer skulle ja bli väldigt glad om ja slapp bli uppskuren till en lunchbuffé. Obducenter måste vara bra på att skiva limpa…
De var rätt makabert faktiskt, även om läkaren var bra och gjorde det så värdigt som han kunde. Och att man kan ha så mycket grejer i sig, helt fascinerad att de får plats. Levern är megastor… ja kanske inte ska ge alla detaljer förresten, kanske finns kräsmagade personer där ute. Hursomhelst måste jag säga (utan att verka helt kokko) att njurarna och hjärnan är väldigt vackra organ…

Ämnesbyte: Idag har mitt fredagskvällsnöje varit att kolla på Aktuellt. Tråk-varning och 100-vuxenpoäng till mig. Anledningen till denna intellektuella ansträngning var dock att min favoritbloggerska skulle vara med och debattera. Vem är nu detta? Jo Clara Lidström (underbaraclara) härlig norrländska med lite skinn på näsan. Diskussionen handlade om sex och kondomer och sånt (detta som krävs för att ja ska sätta mig vid tv:n, haha) och ”motståndaren” var från RFSL. Ja tyckte clara var smartast. Kort sammanfattat handlade diskussionen om att kondom kanske inte är det enda man ska prata om när det gäller ungdomar och spridningen av könssjukdomar, oönskade graviditeter osv. faktum är ju att de allra allra flesta vet vad man bör göra för att skydda sig, men väldigt få gör det. Clara hävdade att man kanske borde prata lite mer om känslor och kärlek och inte bara ställningar. Kul med lite motvikt till all sexliberalisering tycker ja, i alla fall för att få igång en debatt.
Oj nu är de bäst ja byter ämne innan politikerådran i mig blossar upp för mycket.. : )
Hur som helst, här kan ni läsa mer om claras sex-åsikter:
http://www.expressen.se/debatt/1.1504492/sex-farligare-an-nagonsin
Och för att komma till bloggen är det www.folkbaldet.nu som gäller, där man går in på bloggar och så kan man komma till underbaraclara.

2 till låtar med österrike-feeling: Mad caddies – State of mind och Red hot chilipepper - Snow.




och ikväll ryckte de lite i dansnerverna på mig, men de får vänta tills nästa helg tills ja får dansa : )
denna helg ser preliminärt ut såhär:
Jobba i backen imorn förmiddag, ev. hinna åka lite. Fotbollsträning 16-18, sen hem och äta firre, mmm! och sen blir det bio med tjejerna, ”Män som hatar kvinnor”. Vill jättegärna se den då boken var kanoners, så ja är förväntansfull. Om de är läskigt mycket våld får vi väll hålla varann i händerna J=)
Sen söndag hoppas ja på snowboardåkning, måste fortsätta träna på min hopp-karriär. Skulle gärna hinna kyrkan också, men får se hur de blir med den saken. Synd att man hinner dit så sällan, men på helgen vill man ju va ute om man har chansen. Hoppas på massa sol utom imorn förmiddag när ja ska stå inne och jobba.




Dofter > minnen. Idag på friskan så luktade de så mycket jonas utanför killarnas omklädningsrum så ja vet inte vad. Och jag som inte hade garderat mig…
Logisk förklaring: limbiska systemet. Läs på i en anatomibok om du vill fördjupa dig i ämnet.



Puss och gonatt.
/ Ia.

tisdag 17 mars 2009

ja har två svagheter. Shorts och örhängen. När ja spontan-shoppar så råkar de av nån anledning alltid bli det som slinker med av nån outgrundlig anledning. Speciell pippi har ja på plastpluppar. Och shortsköpen kanske är substitut för sommarlängtan.
Hade tänkt ha stor blondinbella-varning på min blogg idag och lagt upp en bild på mina nyinköpta sommarshorts, men tyvärr var de inte så himla snygga som ja först tyckte, så de får bli återlämnade snarast, och ja får lite mer pengar till min studentekonomi.


Eftersom ja är lite anti-konsumtion tänkte ja att jag måste göra rätt för mig och skänka lika mycket pengar till välgörande ändamål som ja shoppade för, så de gjorde ja. Så när ja nu lämnar tillbaka shortsen vart de ju en väldigt bra gärning, bara pengar till bra saker, och ingen konsumtion : )
Förresten kan man skylla allt på vår psykiatriföreläsare Tom, för hade vi inte fått sluta tidigare hade ja inte hunnit gå på stan.

För övrigt har dagens 12-timmars pass sett ut såhär:
Upp före sex för att hinna med kvart över sju bussen – blodgivning innan skolan. De gick bra, inga svimningar och hoppas slippa ”åksjuka” i flera dar efter som de blev förra gången så hoppas mitt blodtryck inte sviker mig den här gången. Och att man helst inte ska träna samma dag struntade ja i, de brukar gå bra och ja var så träningssugensugen idag.
Sen skola 9- 16 om psykiatri. Intressant! Fast vi fick som sagt sluta tidigare och de var då ja han en repa på stan.
Sen var de äntligen dags att få besöka friskis igen, 3 veckor sen ja var där senast pga inflammerade tår, österrike, magsjuka och sånt. Riktigt härligt att få köra ett rejält pass igen.
Och sen åkte ja hem, 12 timmar senare än ja åkte iväg. En heldag alltså, men ja är mkt nöjd.

Och nu borde ja vara på väg i säng, men har en förmåga att fastna här, speciellt när datorn inte vill som ja vill. Och ja har inte duschat eller packat än, blir nog lite för få timmars sömn i natt med..

Förresten, på torsdag ska vi på obduktion. Spännande! Det kommer defintivt en bloggkommentar om hur de var.

För nån sekund idag föll ja handlöst, drunknade... ingen anjenäm känsla, ja vill ha kontroll..

söndag 15 mars 2009

Efter klagomål ska ja försöka uppdatera bloggen lite oftare : ) men så himla mycket intressant händer de inte i mitt liv men nått kan man väl alltid klämma ur sig.

Tror ja aldrig pluggat så mycket som den här veckan. Jobbigt! Men tror de lönades då de kändes som tentan gick rätt ok. Hoppas!

Lagfest igår, först mycket rolig träning, mycket folk och mycket spring, flåsande och härligt. Sen middag/fest hos Sara L, kul med en fest där man kan välja att både vara nykter eller att dricka, men att ingen blir dyngfull eller tappar kontrollen. Tycker att vuxna människor ska kunna ta ansvar, vilket är mer än ja kan säga om festen i onsdags. Folk som ligger halvt avdeckade och spyr på golvet! Usch! Ja vill inte döma eller fördöma nån men tycker det känns ovärdigt och ganska tragiskt. När dessutom en fullvuxen familjefar som är full/rejält påverkat ska ta bilen hem, då tycker jag i alla fall inte att de känns så bra…

I alla fall igår så blev de en tur till harrys, faktiskt helt ok kul. Nykter som bara den, men blev ändå en del dans och flams. Med en snus under läppen som substitut blir man, i alla fall jag, glad i hågen ändå : )





Och sen idag, vilken dag! Helt perfekt väder. Gick upp i tid (ytterligare en fördel med att vara nykter) och han ut och gå i en timme innan de var dags att dra till backen för en glassig sol-dag med jessica, johanna och magnus. Åhh vilket väder. Backarna var i och för sig inte riktigt i österrike klass, men vädret vägde upp. Dessutom inledde ja min hopp-karriär och de var jättekul, lyfte väl inte så många cm från snön, men de kommer bara ja får träna lite mer :)



Riktigt såhär ser de väl inte ut i Bjurs. men nästan, de är ju trots allt Dalarnas Sweichz. Tjiho!




Tänkt att man kan bli så glad bara av att solen skiner. Dagar som idag är det verkligen inte svårt att tro på en Gud som skapat jorden så underbart skön! Men ja försöker att hålla fast vid honom även de dagar allt känns deppigt, trist och grått också. För den friden som det ger är värt allt.

Sen var de frisersalong i baggbo, både jag och Bond blev frissade av Anna. Så nu är vi snygga må ni tro;) eller iaf lite mindre slitna toppar, och lite mindre utväxt…
Ja de var min helg och i efterhand riktigt skönt att inte jobba en endaste timme, trodde ja skulle få dåligt samvete, men icke. Ja har njutit!

De får räcka för idag.
Nu hoppas vi på en bra vecka!
/ Ia


fredag 13 mars 2009



Blogg 13 mar -09

Just nu känns det som plugg 24/7. Ska bli SÅ skönt i eftermiddag när tentan är skriven (fast om man kommer klara den är ju en helt annan femma….). Blev ju en del att plugga igen när man var borta förra veckan..




Borde väl göra ett litet blogg-inlägg om österrike resan tänker jag. Fast skulle ja skriva en massa detaljer om allt skulle de nog bli världens längsta blogg-inlägg och de tänker jag bespara er.
Kort sammanfattning: det var helt underbart superkul, både åkningen och allt runt omkring. Så skönt att komma iväg, ha lite semester och bara vara i en liten ”semester-bubbla”. Great!







Lite längre sammanfattning: Resan ner gick bra, lite halv segt att åka buss i två dar, men fick ju iaf gå ur och sova på färjan mellan trelleborg och travemunde. Fick lov att försöka plugga på bussen för att ta igen lite av det missade, och det gick skapligt. Åksjuketabletterna hade gott resultat, ingen spy-sjuka som tur va.
Sen på lördag kväll var vi framme, åt middag (vi fick 4 rätters varje dag!!) och gick till sängs tidigt.
Söndag var den första åkningsdan och de var nog den allra bästa, iallafall vädermässigt. Strålande sol, varmt och helt underbart fint. Var lite skillnad på åkningen i alperna än bjursberget, liiiite längre backar där…
Sen rullade veckan på (alldeles för fort) med åkning hela dagarna. Blev lite sämre väder tyvärr med en del dimma och snö, men det trotsade vi och åkte ändå. Man kan ju bara tänka hur underbart de hade varit om de hade vart kanonväder, nu när det var så roligt ändå. Och med lite ”svart på en kvart” fick vi i alla fall röda näsor : )


Sen på em/kvällen gick vi lite på ”byn” nån dag, åt gemensamm middag med hela gänget (vi var väl 27 st tror ja) och sen blev de lite fest och utgång nåra kvällar. Kul att vi var en hel hög med ”ungdomar”, som alla vuxna jämt kallar oss under 25, som hängde tillsammans.


Vi hittade på ett uteställe ”Schlussel” eller nått, som var bland de roligaste ja vart med om. Bra musik, så de blev dans 24-04 (med madde & carro, ”småflickorna” haha :D ) nåra nätter, och sen upp igen vid sju för en hel dag i backen. Inget viloläger men grymt kul! Och man kunde förtränga allt här hemma och bara leva i ”österrike-bubblan” som vi döpt de till. och officiell låt för detta får nog vara Kings of Leons "Sex on fire". Så bra!
Ja så gick veckan o sen åkte vi hem och man var rätt trött. Men glad.




För fler bilder för ni uthållgt vänta på ett facebook-album som troligtvis kommer i framtiden.



Ingen direkt ånger – men saknad…