måndag 9 april 2012

jag går i dagar i tröjan du hatar.

-


På torsdagen var det påskfest i kyrkan. roligt och trevligt och god mat. det enda som gjorde lite, lite ont i mitt hjärta var tanken på alla dem som inte får nån mat. att vi äter så det räcker och blir över, och att vi i kyrkan kanske borde vara dem som ser till att även de utan mat får något att äta. att istället för att alla tar hem alla sina rester var och en till sig (för att kanske bara slängas bort?) så borde man ställa till med världens brakfest i kyrkan där en massa hemlösa, tilltuffsade människor utan möjlighet till påskmat skulle ha chansen att äta dessa läckerheter.
typ så tänker jag. men jag tänker så mycket – och gör så lite…



aja. här lite påsk-shopping också. Passar ju väldigt bra ihop med det jag skrev nyss…. Eller??

lila är påskigt. och snyggt!

och sen på fredagen var jag hos farmor. inte så mycket fotande dock. fast innan farmor, på morgonpromenaden låg det en övergiven liten tilltuffsad, ful, påskkyckling på vägen. alldeles ensam. sådant kan mitt hjärta gå sönder av. (överkänslig ibland - ja!) så jag plockade med mig den lilla fulingen hem, och nu är han varm och nöjd och pryder mitt köksbord.


man ser ju knappt att det är en kyckling, haha

lördagen jobbade jag 06.45-15. sen var jag ut på påskmiddag i baggbo.


nakenfisen edvin! :)

med mormor:


påsk...
... liljor.



..ägg.




och idag, måndag har jag... städat. äntligen tog jag mig i kragen. och så har jag matat katten. och lunchat på stan med mamma och pappa. de hade visst 29-årig förlovningsdag. grattis till dem!


och nu är jag lite smått bitter. och självömkande. för jag skulle ju träna och sånt. vara aktiv. och här sitter jag med en värkande hals. och nacke. ett säkert, olycksbådande sjukdomstecken. typsikt!

men, what to do? bara att vila sig i form nu då. får se vad halsen tycker om nattjobb imorgon. kanske, om orken räcker, drar jag iväg på emmausmässa i svenska kyrkan snart. gillar den högtidliga stämningen där måste jag erkänna, jag är ju trots allt uppvuxen där, icke-frikyrkokiddet. annars blir det soffläge (fast jag har ju ingen soffa men...!) resten av kvällen.

så, då säger denna kärring, (påskkärring alltså, jag är ju bara 23 år ung!)god fortsättning. nu kör vi vardag igen!

påsk-ia à 2009. (det ingick i mitt jobb, (kassörska) att se ut sådär på påskafton.. vore nått att fortsätta med som sjuksköterska kanske, haha).

kärlek! /ia

ps. be gärna för min hals och nacke. jag tycker det är såååå tråkigt och jobbigt att vara sjuk. även om det egentligen bara är en petitess-sjuka som går över på en vecka.) d.s.

1 kommentar:

Anonym sa...

Vilka fina bilder!!....
Anonym? ha ha...