söndag 18 december 2011

Det mörker du ser gör att stjärnorna märks lite mer och ljuset blir större när natten tar form,och värmen blir mer värd i storm.

-
Jag har nog aldrig sett det så tydligt som nu; det finns något gott och så finns det något ont. Det finns någon som vill oss väl och det finns någon som vill oss illa. Och för mig är det inte nån sorts läskig insikt, det är skönt för det ger en förklaring till många saker och det gör mig medveten om att det finns en kamp och jag vet på precis vilken sida jag vill stå i den kampen och det fina är att jag redan nu också vet vad som är starkast av dem båda och vilken sida som kommer att vinna..

Och varför nu vara så här (överdramatisk?) och prata om gott och ont, om kamp och så vidare…Som att det vore något himla krig. Kan du inte bara chilla lite ia? Vara svensk och neutral ;) Njuta lite avslappnat av livet sådär?


Nej, för jag har dels börjat sett, blivit medveten, om den här kampen i mitt eget liv och bland mina egna tankar. Varje dag. Varje dag måste jag välja vilken sida jag tillhör, och om det är de goda tankarna och kärleken som ska få styra min dag, eller om det är de dåliga tankarna. Och jag försöker tänka lite såhär: Man kan inte hindra fåglarna från att flyga över ens huvud, men jag kan hindra dem från att bygga bo… Jag låter ätstörningstankarna rinna av och passera. Med Guds hjälp går det. Allra oftast. Han är starkare.

Och den här veckan märkte jag en sak… När det var några tuffa dagar så var det en röst som sa åt mig (inte en god röst!): Men du ia, ska du verkligen hålla på och skriva om, och berätta, och prata om att du håller på att bli frisk och så, om all livsglädje du upplever, vad Gud gjort i ditt liv osv… Tänk om det inte är sant. Tänk om det är lögn. Tänk om du bara inbillar dig att du är frisk. Här ser du ju, en riktig skitdag, du mår inte alls bra. Allt är sig likt, allt är som gammalt, om du säger nått annat är det bara lögn. Du är falsk om du vittnar om Gud.
Men såna röster vill jag inte lyssna på! För jag tror det är exakt vad det icke-goda vill. Att vi inte ska tro oss själva att våga berätta om godheten. Att vi ska hålla tyst.. Han vill så ut tvivel och självförakt i våra liv… Men tji, idag fick han så han teg, så det så! Ha!

Jag ser också allt tydligare den här kampen mellan gott och ont i samhället och miljön runt omkring mig. När jag å ena sidan blir helt uppfylld av kärlek för att livet kan vara så fint, fina vänner, familj, en fantastiskt församling och fantastisk gemenskap osv. osv. Och samtidigt hör man om exempelvis mannen som i fredags blev ihjälsparkad på öppen gata i Ludvika. Gatorna jag vandrar varje sommar. Mannen som hade en liten bäbis därhemma som nu inte längre har någon pappa. För att någon valde att sparka ihjäl honom. Då ser jag tydligt det onda… Och jag tror vi måste göra allt för att inte låta det segra. Övervinn det onda med det goda. Övervinn det onda med vänlighet,ömhet och kärlek. Det är svårt - men samtidigt så enkelt! Börja där du är. I din omgivning. Välj, tänk efter om du sprider godhet omkring dig, eller om du sprider något negativt.

Rubriken är ett citat ur en Winnerbäck låt, Vänner, och jag låter även inlägget avslutas med ett citat. Denna gång de välkända orden av Erik Blomberg(?)-

Var inte rädd för mörkret, ty ljuset vilar där. Vi ser ju inga stjärnor, där intet mörker är.

och aldrig i hela mitt liv, över min döda kropp, att jag tänker vara med och låta det onda vinna kampen i mitt liv. Glöm det säger jag bara! Och jag vill även göra allt som står i min makt att för att det är godheten som ska få min energi och min kamp under min tid på jorden.

kärlek!
/ia.

1 kommentar:

Anonym sa...

Jättefint!
Bra inlägg...