tisdag 28 februari 2012

jag kan inte prata med dig när du tittar bort.

-
det finns ett ställe i Bibeln som jag liksom alltid kan återvända till för att det ger mig en sån enorm tillförsikt och trygghet, hur mycket det än stormar runt omkring så kan jag läsa det och veta i vilken riktning mitt liv måste gå.
Bibelordet kommer från Joh 6:68, där många av de som följde Jesus valda att överge honom. Då frågar Jesus sina tolv närmaste lärljungar om de också vill lämna honom. Petrus svarar då de orden, som för mig är bland de allra starkaste i hela Bibeln. "- Herre, till vem skulle vi gå?".

Ja, Herre.. Till vem skulle jag, vi, gå om inte till dig? Jag vet ju det, det finns liksom ingen annan väg. Om jag är i problem kan jag inte söka lösningen nån annanstans. Du är tröstens fader. Jag kan inte gå till någon annan. Som håller mig, som bär mig. Och jag vill inte gå i någon annan riktning.


och när vi ändå är inne på Bibelställen: Jag är inte så mycket för det där med "tummverser", ( = att man slår upp en mening i Bibeln på måfå och tror att just den meningen är utvald av Gud och ska betyda något speciellt för mit liv idag) Jag tycker det är att slumpa ut Guds ord, sätta Gud på prov och att Bibeln läses bäst i sitt stora sammanhang. Så jag brukar aldrig slå upp bibelverser på det viset. MEN häromnatten hade jag alldeles för ont i magen och var alldeles för orolig, för att kunna somna om. Så istället för att vrida mig som en ål bland lakanen gick jag upp, drack varm mjölk (psykologiskt bara eller sann kunna-sova-kur?) . Hursomhelst, jag slog upp en s.k. tummvers i bibeln. Och då kan jag faktiskt undra om det verkligen bara var en slump att mina ögon hamnade bland dessa verser: Därför skall den som tror sig stå stadigt se till att han inte faller. Era prövningar har inte varit övermänskliga. Gud är trofast och skall inte låta er prövas över förmåga: när han sänder prövningen visar han er också en utväg, så att ni kommer igenom den. (1 Kor 10:12-13)
Jag kunde somna om. Man tar sig igenom allt, förr eller senare, på ena eller andra viset. Lite stukad, eller lite styrkt.

Men ibland tänker jag att jag skulle behöva en tv. och en katt.

kärlek! /ia.

Inga kommentarer: