torsdag 1 november 2012

goa vs. sverige


som vanligt kommer jag inte pa nagot att skriva nar jag val sitter har framfor datorn och kan blogga.
men jag forsoker:

en sak jag tankt pa:
det ar inte sa himla vackert har. visst det ar harligt med palmer och strander, och stranderna och havet ar vackert. solnedgangarna. MEN miljon, landskapet, ar alldeles for enformigt for min smak. platt. jag alskar ju berg, kullar, dalar. skulle valdigt garna besoka alperna igen, och svenska fjallen mera, garna norr-norrut, har ju inte varit ovanfor sundsvall, det ar en skam. att utforska norr-sverige star hogt pa rese-agendan. en roadtrip eller natt, nan som ar sugen? :) och sa vill jag besoka de indiska bergen, Himalaya. men inte pa denna resa kanske. vill planera det lite battre, ha ratt utrustnig osv (detta kommer jag nog aterkomma till i ett annat inlagg) jag visste ju att indien ar stort, men hur stort kanske jag inte riktigt fattat anda. att aka tag harifran till Himalaya skulle troligtvis ta mig ca 2-3 dygn (!). kolla pa en karta, sa ser du at goa ar som en liten fjart i havet av hela indien.
sa, vanner, det ar bara att valja: boka in en tripp med mig till endera norr-sverige, alperna eller Himalaya. vilket ar du mest sugen pa? (pengar, tid, praktiska detaljer... sant gar alltid att losa bara man VILL nagot tillrackligt mycket, det har jag lart mig!)

hursomhelst. har i Goa ar det ganska platt, och valdigt, valdigt gront. (och gront ar ju min icke-gilla farg, haha. den typ sista fargen jag skulle kopa ett kladesplagg i. och anda har man i sexton ar spelat fotboll i bjursas ik, och gissa vilken farg vara matchklader hade.... gront saklart. suck! tur jag slutat, haha). landskapet ar lite tropiskt/djungel-aktitg. och det grona ar liksom i samma nyanser hela tiden. och jag antar att det ar ganska lika aret runt.
en indier fragade mig pa en buss en gang (sa harligt att folk i detta land vagar prata med varandra och med framlingar!) vilka som var de tre basta sakerna med Sverige. och jag svarade att en av dem var arstidsvaxlingarna. alskar det. Sverige AR verkligen ett vackert land, tank bara hur landskapet totalt forandras fran var, sommar, vinter, host. och tank vilka farger t.ex. hosten bjuder pa. jag saknar det lite, men det kommer ju fler sverige-hostar for mig.
maste saga, aven om jag gillar sommarklimatet, sa tycker jag absolut att hosten och vintern ar sveriges vackraste arstider.

vad tycker ni?

sa njut av sverige ni dar hemma, sa njuter jag av varmen har sa lange.
snart syns vi, i vinterkylan. jag kommer frysa ihjal mig... far kanske bli extra mycket mys i vinter, raggsocke- och understallsmys, varmeljus, glogg, varm choklad... ah! vill ni vintermysa med mig ar det ocksa valkommet :)

kraaam och karlek! /ia

2 kommentarer:

maria sa...

Jag gillar grönt. Svart, rött och grönt är typ mina färger. Sen smyger sig lite lila och rosa in också. Blått däremot, det är min hatfärg! Tänk så olika man kan vara!

Jag har inte så stora planer inför sommaren än, men har bekanta som har stuga utanför Tärnaby, nästan på gränsen till Norge. Hemavan tror jag är närmaste samhälle. En vecka i sommar, det vore väl nåt? Jag är på!

Jessica sa...

Jag är på en resa till norra Sverige, gärna med lite skidåkning :)