söndag 14 augusti 2011

Jag vädrar blod, det luktar sorg.

-

den här bilden är till för att ge dig dåligt samvete - för det är verklighet

- så varsegod!


vill ni göra mig glad?

skänk då en peng till någon välgörenhetsorganisation. ett bra förslag kan vara att skänka något till svältkatasrofen på Afrikas horn.
Som ni säkert vet tycker jag att det är ganska orättvist att det ska få vara så att vissa människor, som bara haft oturen att födas i "fel" land svälter ihjäl medan vi bara haft tur att födas i ett land med välfärd. (Jag såg på nyheterna om en kvinna som inom ett dygn förlorat fyra av sina fem barn pågrund av torkan och svälten - går det ens att sätta sig in i?) Vi har ju inte direkt gjort något jättestort för att förtjäna att ha det så här bra. eller inte jag iallafall. Jag menar inte att vi ska skämmas över att ha det bra, men vara tacksamma och dela med oss till andra.
Det är gott att få ge!

och skulle tro att alla som läser det här har råd. Om inte: strunta en pizza, en godispåse, en ny t-shirt, en bilresa eller en ny gardin och vips: du har råd att skänka en hundring.

Så come on! alla som gör det kan få en kram av mig. (vilket åtråvärd belöning, hallå!)

och JO, det gör visst skillnad, det spelar roll, pengarna behövs! Tänk att få vara med att förändra världen till lite, lite bättre. Vilken grym chans. Och det gör inte bara skillnad för människor borta i Afrika, det gör skillnad i ditt eget hjärta också skulle jag tro.

(och ja - jag ger, såklart, annars vore det lite magstarkt att skriva detta inlägg va?)

/ia.

Inga kommentarer: