tisdag 5 februari 2013

dråpligheterna:

igår efter min sväng om på gymmet ställdes jag inför detta smaskiga dilemma: ta mig underkläder nästan-helt-genomvåta av svett eller ta på mig underkläder helt-genomvåta av en utläckt vattenflaska i väskan....
delikat! 
(jag valde alternativ nr 2!)



i söndagskväll när jag skulle köra hem från Micke så startade jag bilen, gick ut och skrapade rutorna.... utan att tänka på att lägga i handbromsen, stod ju platt trodde jag. men icke sa nicke, bilen började rulla....OCH smartskaft som man är så gör man ju det första/bästa man kan för att få stopp på eländet: sätter dit foten bakom hjulet. bilen stannade och min fot blev blå, haha

i dag skulle jag ner en snabbis på stan (Apoteket, hehe) och i snön och i en nedförsbacke.... svisch sa det, och så låg jag där på arselet. mitt på stan. fint! :) hann inte ens reagera och ta emot mig, tur man är ung och smidig ;)




och idag är en märklig dag.
första gången sedan jag kom hem från Indien (27nov) så åkte jag direkt hem från jobbet när jag jobbat dag. ingen träning alltså. OCH jag ska inte träna nu heller (har för ont i benen/röven sedan passet igår) utan vara HEMMA en hel kväll. 
Ha! det var så längesedan att jag inte ens kan minnas vad man gör? läsa en bok?

nädå, det kan nog vara bra. jag lagar mat åt mamma och pappa (ugnstekt falukorv + potatis åt dem - en matig sallad åt mig;) )
jag plockar tvätt och ska diska. sådant där jag blivit bortskämd med att inte göra så ofta - det riktiga livet alltså.




har dessutom gjort min egen eld i vedspisen idag - jag är stolt. sånt där jag borde lära mig men har en alldeles för händig pappa - så jag själv inte lärt mig ett piss. men ska försöka bli en praktisk, händig liten fru. (men inte så mycket som syrran - nån måtta får det vara - nån utav oss måste ju spela den fina stadsfröken av oss - inte för mycket smuts under naglarna liksom!)
(jag drömde en gång om att bo i New York - gör jag det fortfarande?)

ja rätt skönt att bara softa lite. som pappa sa, det märks inte så mycket att jag bor här eftersom jag mest bara sover hemma.

också nice att få lite tid att blogga. nu sitter jag här iförd den perfekta bloggklädseln: mysbyxor, tredubbla (!) raggsockor, mjukiströja+ mammas sticktröja ovanpå. heh.

tårt-lördag på 86-års kalas. nice! 

vad ska jag mer säga? 
jo, att sådana här kvällar får man tid att bocka av nångra punkter på to-do- listan. skriver viktiga mejl, jag har nämligen (kanske) något nytt, stort, på gång i mitt projekt: 'jag-inbillar-mig-att-jag-måste-rädda-världen' haha.
nädå, ni vet väl att jag tycker det är viktigt att göra meningsfulla saker. det här kan bli en sån grej.
och nu fick ni bara en teaser ;)

puss, nu ska jag ut och powerwalka lite. helt motionslös kan jag ju inte bli idag.

kärlek! /ia.

förresten, jag behöver väl inte ens säga att jag ÄLSKAR att det snöar! :D 

Inga kommentarer: