söndag 17 mars 2013

Indien/Nepal

Nu börjar det dra ihop sig igen vänner. Senast 31 Mars ska jag ha anmält mig till Indien/Nepal resan med Rosa Bussarna (Mamma och pappa hoppas väl fortfarande på att jag ska ändra mig, - men tji det kommer jag icke!,  haha ) Och jag skulle fortfarande tycka det var väldigt trevligt med ressällskap. Fast annars åker jag ändå, nån trevlig prick att umgås med på den där resan finns det säkert..

Det känns så spännande! För även om detta  visserligen ’bara’ är en turistresa så ser jag det ändå som ett steg i en större plan. Jag åker dit för att lära känna kulturen, och på så sätt folket, mera. Lite om Indien kan jag ju efter mina 10 veckor där i höstas. Nu vill jag lära mig mera! Och det är ju i norra Indien som det finns en del att jobba med. Oerhört tragiska/jobbiga saker och oerhört inspirerande att få komma dit och förhoppningsvis få nån liten aning, känna vibbarna, med egna ögon.  


Vi flyger ju först till New Delhi, resan utgår därifrån. Och om ni inte visste det, det nya, icke smikrande smek/öknamnet  för den staden är: våldtäktstaden. Så hmm, om inte lite vanligt ressällskap är möjligt kanske en personlig livvakt hade varit nice att ha med sig på resan?
Men, vad jag vet och hört så är inte utlänningar särskilt utsatta. Utan det är ju de inhemska, indiska kvinnorna som blir utsatta för detta. Gruppvåldtäkter och mord. Fyyy bövelen. 

Och ja, sen går ju resan till Nepal också. Har en utav världens största sex-slav industrier, främst är det unga flickor, barn!, som säljs som sexslavar till Indien. 200 000 unga nepalska kvinnor/barn beräknats ha sålts. HA! Så fucking-sjukt-hemskt-ovärdigt.. Jag vill göra något. Och även om det inte blir på denna resa så ser jag det som sagt som en ev. förberedelse till det som komma skall….

  

En helt annan efterlysning: 
Nu i helgen, tror jag det är, så öppnar anmälningarna till nästa års Vasalopps-vecka. Och jag är sjukt sugen på att åka Stafettvasan igen, himla kul tävlingsform! Och inget ont om Team Göpa som jag åkte för i år, MEN det skulle vara himla kul och träningspeppande att åka med ett lag som vill satsa lite på ett bra resultat… Inte helt superseriöst, jag är ju inte direkt nått proffs själv, men säg…. ett topp 500-resultat att sikta på kanske.
Så säg till mig, helst snabbt då, om du är skidåkningssugen! :)


Uppdatering:
detta inlägg började jag skriva i fredags. sen dess finns det lite ny info:
Stafettvasan är redan fullbokad (galet!), men man kan ju ändå spåna på saken ifall det dyker upp nåra platser eller så. 
- Emma sa till mig igår att nu hade även någon utlänning blivit gruppvåldtagen i New Delhi, så ja, livvakt sökes ;)

Kärlek! /ia

Inga kommentarer: