fredag 8 mars 2013

idag är det ju internationella kvinnodagen. så vad passar då bättre än att skriva detta inlägg idag, när jag tänkte berätta lite om vad mitt nya projekt är.

för jo såhär då va.
jag hade ju kanske tänkt att åka till Afrika i vår. men så blir det inte. och jag vill komma ifrån den där tanken att jag måste åka till Afrika för att göra något meningsfullt, 'rädda världen'-grejer ni vet. sånt där jag känner att jag vill/borde/måste göra.

men det finns ju hur mycket som helst att göra på hemmaplan också.! och jag har i flera år tänkt att det och det och det kan man göra. och jag vill mycket. blir inspirerad av olika saker olika dagar. det kan vara cancervård eller flyktingar eller alkoholister eller utsatta kvinnor. sexköp, barnmisshandel. you name it. 

OCH
det viktiga med drömmar tror jag är att man gör något av dem. tar tag i saker. för en viktig, viktig grej jag skulle vilja förmedla till er läsare av den här bloggen är att: ingen annan kommer lägga fram dina drömmar på ett silverfat åt dig. du måste SJÄLV ta lite aktiva steg för att förverkliga dem. och MAN KAN DET MAN VILL. det man bestämmer sig för. dina drömmar kommer inte uppfylla sig av sig själv.

så istället för att tänka på alla de där olika grejerna man skulle kunna göra så bestämde jag mig helt enkelt att ta ett aktivt steg för att förverkliga, och prova på, en av dem.

så:
nu är jag medlem i kvinnojouren i Falun.
jag ska gå deras grundutbildning och efter det får vi se vad som händer, ev. att man blir en sk. jourkvinna. eller så kanske man kan hjälpa till på andra sätt. ja vi får se vad det leder till helt enkelt.

som jourkvinna svarar man i telefon när våldsutsatta kvinnor ringer och vill ha hjälp och stöd och någon som lyssnar på dem. kvinnojouren har även ett skyddat boende där kvinnor som inte kan bo kvar hemma kan få komma och bo tillfälligt.

att arbeta med det här är något man givetvis gör ideellt, gratis. och det känns bra. jag tycker ju visserligen mitt 'riktiga' jobb också känns väldigt meningsfullt men det ska bli kul att få specialisera sig i något specifikt. något jag ev. kan tänka mig att jobba ännu mer med och fördjupa mig i, också yrkesmässigt, i framtiden. 

jag tycker detta är en riktigt intressant och brinnande fråga. män som slår kvinnor. och jag hoppas jag på något sätt kan få komma till hjälp. och framförallt ser jag en stor chans att få lära mig mer om detta, få kunskap. så jo, det är ju mycket av egoistiska skäl jag går med.

sådana här gånger kan jag vara glad att jag bara jobbar 75%. visst, mindre pengar i plånboken MEN mer TID att faktiskt engagera sig i saker man brinner för.


kärlek! /ia. 

1 kommentar:

Natha sa...

Bra! Och ser man från ett kristet perspektiv så tror jag även att det är just sådana steg som gör att vi får ta del av Guds välsignelser i ännu rikare mått.