onsdag 1 juli 2009

onsdag 1 juli.

Nu när ja har lite tid över att sitta vid datorn känner jag att ja borde producera ett blogginlägg. Men att fantasin flödar vore rent ljug och de känns inte som ja har nått klokt att pluppa ut ur min hjärna.
Så då får de bli lite oklokt svammel såhär i värmen. Känns som att åskan i luften gör att hjärnkapaciteten blir något begränsad (ja skyller på de).

Kan ju börja med att berätta om dagens skräckupplevelse: Huggormsmöte! Usch och fy och blä och hjälp och mardrömmar inatt? Jag råkar nämligen ha lite svårt för detta djur. Så när ja joggade i skogen idag och just skulle sätta foten (barbent) på en stubbe och ser att de ligger en huggorm där så blev ja inte så kaxig direkt. Snarare livrädd. Och man reagerar ju rätt orationellt. Ja gallskrek och började ropa på mamma, som om hon skulle kunna göra nått. och huggormen väste. Tror vi blev lika skraja båda två. Men usch. Sen trodde ja varenda liten pinne i hela skogen var en orm.

Och när vi ändå är inne på djur. I helgen så inträffade en komisk liten händelse. När jag hade badat ( i världens bästa sjö, alldeles själv och med kaffetermos och tidning med mig, lovely day!) och skulle byta om så ser ja följande. I mina bikinitrosor ligger det en död fisk. Eller ja, ett litet fiskyngel. Men ändå, en fisk! I mina trosor! Och för att göra en tråkig ordvits av det hela hade man ju kunnat säga såhär: De var nära att de blev en fisk i fisken!
Sen vet ja inte om ja om ja har nåra fler djurhistorier.
Jo förresten, att ja inte behöver nån väckarklocka längre, för de finns nämligen väckardjur. Getingar. Som varje morgon surrar så fint runt i rummet. Och då är de ju inte så lätt att slappna av och försöka sova vidare.

I söndags rensade ja tio liter jordgubbar, just for my oldies på Bjursåsgården. Hoppas de uppskattades. Fast de är roligare att rensa jordgubbar än skala potatis i alla fall.

Och i måndags hade ja en nästintill perfekt ledig dag. I solen! Beachvolly X2 så ja har blåmärken på handlederna, plus sol och bad och ett gympass. En bra ledig dag med trevliga människor.


sol & bad gör mänskan glad!

Nä de här blev verkligen rätt intetsägande så nu ska ja nog använda min DVD, typ första gången sen jullovet, och ha en myskväll med Batman som sällskap. Och kanske en katt eller två. Rätt sköna typer förresten.
Pipen:

”När katten är borta dansar råttorna på bordet”… eller var det ”när husse och matte är borta kan ja sova på bordet för Ia har inte hjärta att ta ner mig därifrån”


Biggles:



/ Ia. som ja egenligen inte heter.

Inga kommentarer: