lördag 11 juli 2009

Att fortsätta. Det finns inga alternativ. Man kommer ju ingenstans av att lägga sig som en pöl på golvet..?



Och weiho bredbandet är tillbaka och ja är nöjd :)


Dagens funderingar:

Varför värderas yrken där man jobbar med människor så lågt?

Varför får vi som torkar gamlingar i baken så mycket sämre betalt än de som står framför en maskin hela dagarna?

Varför säger ja skrattande till mina killkompisar på bruket att "ja ni får väl X antal tusen mer i månaden fastän ni inte har nått mer än gymnasieutbildning än vad jag får efter 3 års högskolestudier". Varför säger jag det med ett leende istället för att vara arg (inte på dem, men samhällssystemet)? Varför protesterar, demostrerar ja inte?

Varför får styrelseledamöter, bolags-VD:ar och toppchefer mer i månadslön än vad en undersköterska får under ett helt år?

Varför ska vi som utbildar oss till sjuksköterskor, barnskötare, lärare dra på oss studielån som följer en till pensionsåldern när man sen inte ens får en pension som det går att leva på?

Varför svälter ett barn ihjäl var sjätte sekund när jag kräset skär bort allt som kan liknas vid en kant på min kasslerskiva?

Varför är det ok att vi rika länder lever upp så mycket av jordens naturtillgångar men vägrar låta de i u-länderna leva likadant?


Orättvisor.


tror de är mammas unga rebelliska vänsterblod som pumpas fram i mina ådror då och då. Även om hon övergett vänstern för längesen och jag själv förmodligen skulle röstat blått om jag fått rösta i förra valet (då jag var en för ung liten skitunge) så finns det där och virvlar upp till ytan ibland. Den lilla vänster-feministen i mig ;)

Men ja tror inte på att ett politiskt parti kan lösa orättvisorna åt oss. Så länge alla vi Svennsons inte bryr oss kommer orättvisorna alltid finnas där. Fast jo, hur lätt är det att engagera sig?
Jag är inte så naiv att ja tror att det går att skapa en värld helt utan orättvisor (jo i himmlen, men först ska vi ju va här ett tag också..)

Ibland måste man acceptera att livet är orättvisst. Men bara ibland.



Kram/ Ia.

Inga kommentarer: