måndag 29 juni 2009

JAG ÄR FÖRÄLSKAD!
I en kille? Haha nä pyttsan!

Jag är förälskad i andra andningen, av känslan att man kan springa hur långt som helst (även om den inte håller i sig så värst länge, haha), av hur fötterna lätt flyter fram och benmusklerna jobbar behagligt under dig.

Ibland bara tränar man för att man känner att man borde, för att de är skönt efteråt och så, för de är de ju nästan alltid. Men ibland, som idag, har man den där extra energin som gör att man bara springer för att de är så skönt och lätt och glädjen sprider sig i kroppen i takt med endorfinerna. Och man orkar de lilla extra, orkar trycka på i en uppförsbacke till, och hålla ut bakom nästa krön också. Love that feeling! Och efteråt känner man sig så glad och nöjd.
Låter ja knäpp? Ja men blir man inte de av förälskelser kanske, haha.

Nä men allvarligt, ja vill inte att min blogg ska bli nån sorts fitness grej där de bara står en massa om hur ja tränar och så, det finns redan tillräckligt många av den sorten (och som kanske bara lyckas åstadkomma dåligt samvete hos människor som inte prioriterar träning och ”sundhet”) och det är inte syftet med denna blogg (vad syftet är har ja egentligen ingen aning om). MEN, om en av ens största passioner i livet faktiskt är träning så vore de ju konstigt om man inte skrev om det som man gillar nästan allra mest.
(För att vara en riktig löp-peppnings coach så kan ja bara rekommendera löpning så starkt, för man märker resultaten fort, kondisen förbättras sjukt snabbt bara man är någorlunda regelbunden).

Och om man inte alls tycker om att träna och jogga och låter bli så tycker ja man ska va stolt över att man inte gör något man ej gillar. De ska va kul, annars är de ju ingen vits, då blir de ju noll motivation liksom.

Nu lite om en annan passion (passion var temat på peace and love i år va? Vilket sammanträffande, haha): GUD. De som följer bloggen har väl kanske förstått att ja tycker han är ganska grym. Alltså inte elak utan cool och bra. Och nu ett litet bevis på detta:
Här i veckan så började ja bli allt mer orolig över mitt studieuppehåll,… igen. För ja skulle få hem pappren att de var godkänt på posten så hon för flera veckor sen, men fick ja nått brev? Nope. Och ja bara bävade för att de trots allt skulle ha kört ihop sig eller krånglat till sig ändå på nått vis. Ville ha pappren så ja har de svart på vitt. Visst bad ja kanske nått slentrianmässigt till Gud om de, men inte så specifikt. Men så har ja en bok där ja skriver upp om de är nått speciellt ja ber om, och då skrev ja det om brevet en kväll. Och vad tror ni kommer i postlådan nästa dag? Brevet såklart. Awesome! Av alla dagar de kunde kommit kom det efter min specifika bön.

Och som om detta inte vore nog, vad var punkt två på min bönelista? Jo att en kompis, som ja haft rätt bra kontakt med, men som de nu kändes att vi tappat lite av den kontakten, att vi skulle få kontakt igen. Och vem tror ni hör av sig nästa dag? Jo kompisen såklart! Är de så konstigt att ja tror på Gud och är kristen eller? En slump bara att detta inträffade? INTE enligt mig i alla fall.

O-passion:
Tyvärr, eller vissa är väl bra, är de några saker ja inte alls känner passion för. En del saker som ja lagt ner mycket tid och energi på. Bl.a.
- Att plugga till sjuksköterska
- Fotboll
- Alkohol
- Killar som bara vill man ska va blond, korkad och glad hela tiden.
De två sista är väl bara bra att ja inte vill lägga energi på, men de andra två… Hmm, ja kanske får tillbaka suget nu när de blir uppehåll från båda två kommande läsår. De är kanske en liten paus som behövs. Eller så är de inte alls mina grejer och då får ja väl hitta på nått annat.

Nya saker ja är sugen på:
- Börja orientera (ja tycker inte att ja vågar börja med en ny sport vid snart 21 års ålder, men efter lite pepp-talk av farsgubben så kanske. Om man bara kände nån som kunde dra med en, jag vill ju inte känna mig som ett fån…)
- Skulle vilja ha nått coolt ”tänk en massa med din kloka hjärna och formulera dig bra och engagera dig i din sak” –jobb. Typ generalsekreterare i FN, eller toppchef i rädda barnen, eller utrikesminister kanske. Bra man har realistiska drömmar va, haha.

Oj detta blev nog rekordlångt. Undrar om nån orkade ända hit ned. Hursomhelst hör av er om ni vill lära mig orientera eller möjligtvis har ett jobb inom FN att erbjuda. Alright?

Sleep tight! / ia.

Inga kommentarer: