söndag 21 juni 2009



Midsommar:
Jobbade på midsommaraftonskvällen (3:e året i rad..), 13-21. Regnet öste ju ner så de gjorde mig inte så mycket, hade velat gått på midsommarkonsert i kyrkan, men men, nästa år kanske. Och det kändes faktiskt bra och meningsfullt att jobba, att försöka göra sitt bästa för att gamlingarna skulle få de så trevligt och trivsamt som möjligt på midsommar. Ja var faktiskt så glad och positiv att ja gick runt och sjöng och visslade midsommarsånger för dom (gärdebylåten och sånt). Fast när ja och Pierre sjöng tillsammans för dom blev nog måttet rågat, för ja tror vi var tondöva båda två…

Sen efter det drog ja till Grycksbo för lite midsommarfest hos Björnar. De var trevligt men lite tråkigt att de känns som att folk inte kan ta ett nej. Nej ja vill inte dricka. Även om ja kan ställa bilen så vill ja inte dricka just för att ja inte vill. Ja tjatar ju inte på de som dricker att de ska låta bli så kan man få vara nykter utan massa tjat också eller? Så lite av det svarta fåret kände ja mig som. Men de är en van känsla så de är ok. Och Jocke var i alla fall trevligt sällskap som accepterade icke-drickandet. Har aldrig druckit på en midsommarafton (eller nyår eller för den delen) och de är en tradition ja nog tänker fortsätta med.




Sen så på lördag skulle ja sova länge men vakna såklart före nio och då var de kört att somna om. Så ja tog en långpromenad i skogen (och visade stjärten som sagt) och plockade en stor bukett blommor som Anna sen band en krans av. Tack! de gjorde att ja lyckades med mitt mål att ha en image som en svensk midsommarflicka. Tror ja i alla fall. Fattades bara att man var 17 och oskuld.





Sen åt vi här hemma med Anna o Mats och Viktoria och Kristoffer.
Sen bar det av till skovägen för traditionsenligt midsommarfirande på skovägen hos Jessica. De var trevligt. Lite allsång till gamla gymnasiehits och lite fotbollslirande. Kul att Chellan o Jocke dök upp också. och sen gick vi till dössberget och pumpbolaget där det var ovanligt städat för egen del, jag lyssnade på varje låt för första gången. De enda korkade var ju att ja fick för mig att ja skulle prova hur de var att stå längst fram och trängas och då blev ja nedputtad i leran och nån drog mig i håret så ja trodde ja skulle bli flintskallig och nu har ja två bulor i huvudet. Lite läskigt faktiskt att ligga i botten av en hög med massa tjocka killar ramlandes på en. Så sen drog ja mig tillbaka. Och lagade kransen och dansade lite högre upp i leran : ). Mina byxor och skor var i en annan nyans när ja kom hem än när ja kom dit, lite bajsbruna sådär.
Sen efter PB var de ju dans och ja buggade lite, men nej tack till hångel-närmanden. Vad har hänt med mig, gammal och trist? Eller på väg att hitta mig själv?
och sen fick ja sällskap hem av min granne och han kom på den smarta iden att gå genom skogen och de var blött och lerigt men ganska komiskt.
Och under/efter kvällen återigen klagomål om mitt städade tillstånd ”du är ju mycket roligare när du dricker”. Men om man trivs bättre med sig själv såhär då? Och ja kände återigen att ja vill bort härifrån, även om de såklart finns massa fina snälla människor här som inte alls är sådana. Men om två månader så bär det av…

I förmiddags var ja på Dössberget igen, gick på friluftsgudstjänst. Finare musik än pumpbolaget och längtan och visheten om han där uppes kärlek berör mig allt mer. Våren har vart en vändpunkt och ja känner att de är på den vägen ja vill gå nu.

Helgens bästa: jobb, sill, mögelost, gudstjänst. Och en hand på min hand, en arm på min axel. De kan vara fint och räcka att bara vara vänner.
Och okej då, pumpbolaget.

fin sommarkväll. fina vänner.

/ Ia.

Inga kommentarer: