fredag 12 juni 2009

torsdag 11 juni, Göteborg.

hej. nu är ja trött och borde sova snart men måste ju bjuda på ett Gbg-inlägg så ni vet vad ja har för mig.

hittils är jag mycket nöjd. det hela började med bussresa ner igår. på stationen träffade ja en snäll gullig tant som också skulle till göteborg. det ösregnade och hon hade nåt badmösseliknande på huvudet. ni vet inte en sån där tajt sak utan en fluffig.. om de var nån mer än jag som hade sån när de var liten? hursomhelst, hon var väl rädd om lockarna eller så för sen på bussen hade hon ingen badmössa längre. hon log så snällt mot mig varje gång jag gick förbi, till toan. och ja log tillbaka. tänk vad dagens ungdom kan va trevlig ändå!
bussresan var lite somnolent men gick bra. blev mött av margareta på station, sen snabbt hem till majorna för en fiskgryta sen iväg till ullevi där hon, jag och Getahun kollade på landskamp. 4-0 till sverige, bra sittplatser och med kikare kunde man extra noga spana in viktiga saker, som till exempel musklerna på Majstorovic, Zlatan och Tobias Hysén. Mumsbitar! haha. sen promenerade vi hem, tog väl över en timme och det kändes i min lilla vad, som är så blå och fin. tur ja bytte till bättre skor till idag...

ja för idag har ja gått en hel massa... runt i hela göteborg tror ja. eller nej, inte håkans kaj förstås;) men på massa trevliga gator och gränder och undvek de största varuhusen, de tar ja imorn när de ska va regnväder. idag var det ganska fint och jag var en riktig turist, med karta o kamera och allt.
och åhh vad ja älskar denna stad. vill flytta hit nu medsamma. men men, de får bli nått gott att vänta på :)
jag har: shoppat lite. mest second hand-fyndat. me like! massa bra saker med second hand: man får mycket för pengarna, miljövänligt eftersom man inte behöver nyproducera hela tiden, lite antikommersiellt sådär, och man blir ganska själv med det man köper och riskerar inte att se ut som halva Falun. och så gillar ja att låtsas att ja är lite retro-cool sådär. fast den imagen är nog bara i min hjärna, hah. hursomhelst dagens fynd: 2 par örhängen = 40 kr. en blus för en hundring och så blev de ett H&M fynd också. nått ja inte vet vad ja ska kalla det, typ en kostym/tröj/jacka eller nått, för hundringen. och då har ja ju bara shoppat en av två dagar än=) lite får man faktiskt unna sig när man jobbat 12 helger i rad.
sen har ja ätit taimat, smaskens.
och träffade linus, tror de var 1 1/2 år sen vi sågs så de var kul att snacka med en kär gammal falubo. och dricka latte :)

sen en lugn kväll med maggan och te & jordgubbar. kan saker bli bättre?

som ni märker, fjortis-varning mycket smilisar, men de är bara för att ja är så glad. av att vara här. trivs och känner att ja unnar mig att slappa och leva. tror de kan vara bra att komma bort ibland, hjärnspökena når mig inte lika lätt här. tror de därför också kan va bra med en flytt i höst, trivs ju som sagt bra i storstäder och att få komma iväg. eller är de bara det nya som lockar. och sen när allt blir vardag så börjar ekorrhjulen att snurra igen? vem vet, men värt ett försök iallafall.

kanske lite mer uppdatering sen. Ta hand om er alla fina vänner där hemma!

kram Ia

1 kommentar:

Jessica sa...

Åh du verka ha de very nice i Göteborg :) BRA, att du är glad. <3