måndag 13 juni 2011

Counting all the assholes in the room. Well I’m definitely not alone.You’re a liar, you’re a cheater, you’re a fool. Well that’s just like me yoohoo


”Killar är falska” var ett påstående som vållade så sjukt mycket diskussion och upprörda känslor när det kom upp på vår samhällskunskapslektion i ettan på gymnasiet. Jag minns det än idag och skrattar.

Men det kanske finns en uns sanning ändå? Som det här:

En säger: jag ringer på söndag. Resultat: nope…. Inte för att det gör något att personen inte ringde, men då behöver man inte säga att man gör det heller.

En annan: då bestämmer vi att vi träffas på söndag. Resultat: nope.

En tredje: ”Vi ses”. Och det kanske vi aldrig, aldrig mer gör. (fast hoppet är det sista som överger människan…)


Jag är inte sur på någon av de här tre personerna. Och dör inte av att inte något av de tre ovanstående inte blir gjort.
Det jag stör mig på är att jag vet att jag själv hade haft så sjukt dåligt samvete om det var jag som hade gjort så. Är det det som är skillnaden?
Är det jag som inte borde ha ett så strängt samvete mot mig själv? Eller är det person A, B och C som borde tänka sig för lite mer vad de säger. Typ att person A inte borde lova ett skit när han är full – (men jag är van sen snart fem år tillbaka så jag har slutat ens tro på det. Och det kanske är det som är det allra mest tragiska.)

Men att man inte ska tro på vad människor säger när de är fulla gäller väl folk i allmänhet antar jag. Även om jag är rätt förvissad om att det är sanningen som kommer fram när man är full – bara det att man inte vågar säga den annars. Jag vill kunna säga saker ändå. Ännu ett steg i för att bli någon jag vill vara.

Så summan av kardemumman:
Killar är svin. Killar är falska. Haha.
(Hoppas ni fattar att jag överdriver liiiite nu. Finns ju både bra och dåliga killar. Precis som det finns bra och dåliga tjejer. Eller alla är nog en blandning av båda. Men man kan ju alltid hoppas och kämpa för att den goda sidan ska överväga…)

”Inga killar, inga problem” var ett ny tes jag konstruerade i lördags. Jag tror den funkar ganska bra. :)



En enda man man verkligen kan lita på. Världens bästa pappsi! :)

/ ia

(och hoppas ni inte tror jag är bitter på riktigt över det här. Jag såg det mest som en chans att lite legitimerat få klanka ner på det andra könet.)

1 kommentar:

Anonym sa...

Jag har varit med om flera falska tjejer....tror det är ganska ömsesidigt. Men jag säger iaf inte att tjejer är svin för det.