torsdag 11 december 2014

När kärleken spiller över

I morse läste jag i min Bibel, den med lite friare översättning, dessa ord:

'Må Jesus öppna kärlekens slussar på vid gavel så att kärleken fyller era liv och spiller över på alla ni känner och träffar...'

Jag tänker att det är det det handlar om, och att det är det som är min önskan och mitt mål. Att bli mer fylld av kärlek. Till Gud och till människorna. Egentligen borde det väl vara enkelt, men det är inte enkelt. Jag är inte där än, kanske aldrig kommer dit, men det är iallafall min strävan: godhet och kärlek. Jag tänker att det åtminstone är enklare om man kommer ihåg vilket mål man har.
Men jag behöver hjälp, Guds hjälp, annars klarar jag det aldrig. Att se på människorna såsom han ser på dem, som en förälders längtan efter sina barn.
Jag önskar att min kärlek kunde få växa ännu mer, så att den spiller över på människor runt omkring.

Gruvan 2014-12-09 /ia.







.
Hur älskar man andra människor då?
På ett annat ställe jag läste i Bibeln, i morse också faktiskt, står det (när folket frågade Johannes Döparen hur man skulle leva för att behaga Gud) :

10Folket frågade honom: ”Vad skall vi då göra?” 11Han svarade: ”Den som har två skjortor skall dela med sig åt den som ingen har, och den som har bröd skall göra på samma sätt.” (Luk 3:10-11, Bibel 2000).

Ganska enkelt va? På ett sätt, fast svårt ändå när vi är så upptagna av vårt eget. Men jag tror att det är meningen att den kristna tron ska visa sig i konsekvenser i våra liv.
Därför kändes det så bra i tisdagskväll när vi var några stycken, både troende och icke-troende, som offrade några timmar och svettdroppar av vårt liv och hjälpte till att fylla lastbilen som ska till Rumänien.
Jag ska skriva mer om det i ett annat inlägg och visa lite bilder.

Kärlek! /ia

Inga kommentarer: