söndag 1 november 2009

höstlov

hej och hå.

och så var höstlove-t slut. tillbaka i Stockholm och Bromma. (efter en extrem jobbig dra-en-nästan-100kg tung väska -med endast höger underarmsmuskel över hela centralen och från brommaplan till Betel - vandring. det är så mycket jag vill aldrig göra om detta varning på den vandringen att jag skulle kunna tänka mig att beställa taxi från brommaplan till Betel nästa gång, vad kan de va, 500 meter? )

ajt. Lovet. Det blev ju trots allt så mycket bättre än vad jag kunde tänka mig i min stora frustration förra lördagskvällen. nästan för bra, sådär att de kändes lite småjobbigt att åka från Falun. Tur att ja vet allt undebart som väntar mig här: fantastiska vänner, bra undervisning, etc etc.

hursomhelst, skulle ja skriva om hela mitt lov skulle de kunna bli en hel memoar och det ska ja bevara er från, de kan ni ha fått nog mycket av i förra inlägget som blev extremlångt. så denna gång så tänkte ja sammanfatta lovet i punktform, bra saker och mindre bra saker. vi börjar med de bra, och de kommer att överväga, så kom inte och säg att ja måste börja leva, eller skärpa mig eller whatever.

Bra:
- lax med smält mögelost på min födelsedag (gjorde de alldeles själv)
- massage på grand med min kära syster när hon fyllde 25. (alldeles gratis, tack jonas!)
- jobb 3 dagar. de gick helt ok, kul att se gamlingarna och jobbarkompisar och så den lilla detaljen att man får lön
- iallafall 2 ordentliga sovmornar
- träffa pappa <3
- kyckling med ungsgrönsaker i Solvarbo hos Anna & Mattan. (de två som också får mig att tro på äktenskapet, heja heja er!)
- jag bakade. äppelpaj och de blev jättegott (mamma fick göra de kletiga delarna eftersom ja har lite lätt fobi för att kladda ner händerna)
- mitt födelsedagsfika med mina fina Bjursåsflickor. jag gillar er så sjukt mycket och älskar att bara prata massa djupt och odjup med er
- att jag varit hemma i 9 dar utan att dricka så mycket som en droppe alkohol eller ställa mig på den förbannade-världens-sämsta-uppfinng (våg) en endaste gång. Så bra gjort Ia! (Tack, tack). Jag börjar lära mig, har ju ett mål och då låter jag bli att göra sånt som bara drabbar mig själv och få mig att må dåligt och drar mig bort från det jag vill med mitt liv.
- fotbollsavslutningen, go-carten var gryyyyymt skoj.
- alla grattishälsningar på 21-års dagen. värmde nått sånt enormt.
- allehelgona ungdomskonferensen hemma i pingstkyrkan i Falun. Så kanonbra. Att sjunga massa lovsång, höra om kriminella, muslimer och satanister som blivit kristna och vad de fört med sig i deras liv är så värt. och utmanande undervisnig, pepp pepp pepp.
- att träffa Maria var super bra.
- en springtur på mina gamla hemvana stigar satt fint.
- att mina och mammas bråk lugnade ner sig betydligt när veckan gick. idag stod vi till och med armarna runt varandra och bad tillsammans i kyrkan. den lilla försoninsgesten fick mina tårar att rulla stort, så mycket påverkar den relationen mig... (sen vart de lite osämja i bilen på vägen hem sen, så länge höll de i sig. nästan komiskt, ska man skratta eller gråta...?)
- tacos X 2
- väldigt fina morronpromenader
- att en kär vän sa att hon tyckte jag verkade så glad och att jag var som en helt ny människa nu sen ja börjat på Betel och en annan som sa att jag såg ut att stråla. Kändes så grymt fint att höra att den förvandligen ja verkligen känner händer på insidan också syns på utsidan. då kan ju de ev. extra kilon som kommer smygande av denna glada livvstil slänga sig i väggen! (försöker mota bort den lilla ångest-djävulen på höger axel, de går rätt bra faktiskt)
- och säkert en massa annat som ja inte kommer på nu.


Lite mindre bra:
- hann varken träffa jocke eller serena
- hann inte slappa och bara vara hemma och typ läsa och sånt så mycket som jag hade velat
- hann inte träna mycket alls
- alla större och mindre irritationer mellan mig och mamma

det får räcka, så de blir massa mer positivt än negatvit. för så är livet just nu. lite negatvia saker ibland, men övervägande positivt. grejt va?

och ojdå de här blev visst rätt långt ändå. de där med att fatta mig kort är visst inte min grej.

sov gott. nu ska vi in i Betel-vardag igen i sju veckor. de kommer bli så bra tror ja.

Kram / Ia.

1 kommentar:

Serena sa...

Åh fina Ia!
Önskar jag hade sett ditt sms tidigare under dagen, då hade jag sprungit ifrån flyttkaoset för en fika! Om jag har sthlmsplaner hör jag av mig, men då du kommer hem nästa gång måste vi ses! Stor kram!!!