söndag 27 maj 2012

tack Matteus 21:22.


lovade ju en redogörelse om att ställa krav på Gud och få bönesvar. här kommer't äntligen!

kort bakgrund till detta inlägg:
ett: förra veckan insåg jag att jag hade tappat bort min silverring som jag fick av föräldrarna på sjuksköterskeexamen. så typiskt mig! och jag blev ganska ledsen över det.
två: jag blev ju mobil-havererad för nån vecka sen, så jag haft en telefon som det bara gått att ringa på, ej sms:a. funkade bättre än väntat, men lite störande ju.

så: förra söndagen läste jag det här i min morgonläsning av Bibeln: "Allt vad ni ber om i era böner skall ni få, om ni tror" (Matt 21:22)
och då tänkte jag: men hallå! Gud! det står här att vi ska få vad vi ber om. jag tycker inte alltid att det är så. men det står också att vi  ska få det OM vi tror. så jag tänkte: heey Gud, nu ber jag om två, ganska simpla och lite egoistiska saker, men nu TROR jag verkligen att det ska bli som jag ber, och då vill jag att det jag ber om nu ska ske.
mina böneämnen var: att hitta min borttappade ring, samt att få låna en fungerande telefon av någon.
så jag bad enkelt. och trodde.

samma kväll, fick jag tillbaka min borttappade ring. på Friskis (såklart, hehe). och ja visst, det kanske var rätt troligt att den fanns där. men den hade mycket väl kunna varit helt borta, att någon tagit den osv osv. så visst, kalla det slump om du vill. jag gör inte det!

OCH då tänkte jag först, eftersom jag blev så glad, att jag skulle skriva om det här på bloggen om att Gud svarat på min bön redan samma dag. MEN så kom jag på att jag bett om TVÅ saker och det bara var den ena som ännu var infriad. Så nejdu Gud, tänkte jag. jag tänker inte berätta om några bönesvar förren BÅDA mina böner är uppfyllda, så det så. (ibland tror jag man får vara så här "kaxig" gentemot Gud).
och så: i torsdags när jag var på husgrupp hos grumsénarna så fick jag låna andreas gammla telefon.
yes fix! så inte bara tack till Gud utan tack till andreas också, men DÅ kunde jag skriva om det eftersom Gud fixat båda mina böner.

yes, kalla hela skiten för slump och "det hade hänt utan bön också" om du vill. för mig räcker det för att bli övertygad, ännu en gång. och glad och trosstärkt. och i ännu mer insikt i hur viktigt det är att läsa bibeln och utöva sin tro efter vad det står där att vi ska göra.

I was lost but now I'm found.
och vi kanske ska våga be och TRO om mer avancerade saker än mobiler och ringar också.

kärlek! /ia.

Inga kommentarer: